Πάμε σινεμά;

The Master

Του Πολ Τόμας Άντερσον. Διάρκεια: 2 ώρες και 17 λεπτά. Με τους: Χοακίν Φίνιξ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς.

Με φόντο μια εντυπωσιακή εικονογραφία της μεταπολεμικής Αμερικής, ένας βετεράνος αξιωματικός του Ναυτικού επιστρέφει στην πατρίδα μετά τον πόλεμο χωρίς σχέδια για το μέλλον. Κλονισμένος και γεμάτος αβεβαιότητα, γρήγορα θα υποκύψει στη γοητεία του χαρισματικού ηγέτη μιας θρησκευτικής οργάνωσης. Ρεσιτάλ υποκριτικής από τους δυο πρωταγωνιστές σε μια ταινία με θέμα τις αιρέσεις της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» οι οποίες βρίσκουν μεγάλη άνθηση στην συντηρητική Αμερική.

Το θέμα μάλλον φλύαρο και αδιάφορο για τον Ευρωπαίο θεατή που τα θέματα των αιρέσεων έχουν λυθεί τελεσίδικα από την εποχή του Διαφωτισμού σε αυτή την ήπειρο. Ωστόσο ο Άντερσον σκάβει σε διαφορετικά επίπεδα για να σκιαγραφήσει τις ψυχοπάθειες, τους τρόμους, τα καταπιεσμένα ένστικτα και τα εν γένει ψυχολογικά ίχνη εν μέσω ατμόσφαιρας πνευματικής λαχτάρας των αρχών της δεκαετίας του 50 στην Αμερική.


Ημερολόγια αμνησίας

Της Στέλλας Θεοδωράκη. Διάρκεια: 1 ώρα και 43 λεπτά. Με τους: Πίτερ Ρόουζ, Στέλλα Θεοδωράκη.

Καταγραφή των συναισθημάτων μιας γενιάς που ονειρεύτηκε και ταξίδεψε τη δεκαετία του ’80 και τώρα ζει στην Αθήνα της κρίσης, προσπαθώντας να κατανοήσει όσα συμβαίνουν γύρω της. Η σκηνοθέτις στέλνει ένα κινηματογραφικό γράμμα σε ένα φίλο της που περιέχει αποσπάσματα από σούπερ 8 ταινιάκια που έχει γυρίσει στο παρελθόν, ματιές στην τωρινή ζωή της και σκέψεις για όλα αυτά που πέρασαν, για όσα θυμάται, έχει ξεχάσει και ξανα-βιώνει στη παραπαίουσα ατμόσφαιρα μιας Αθήνας που βιώνει την ολοσχερή καταστροφή των κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων. Αυθεντική, συγκινητική, πειραματική και προσωπική ταινία σμιλεμένη από το χρόνο και τις αναμνήσεις αλλά με μια δυναμική υπόμνηση αντίστασης απέναντι στη λήθη και στη βαρβαρότητα.

Ξενοδοχείο για τέρατα (Hotel Transylvania)

Του Γκέντι Ταρτακόφσκι. Διάρκεα: 1 ώρα και 31 λεπτά. Με τις φωνές των: Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Στεφανίας Φιλιάδη.

Στο πολυτελές θέρετρό του ο Δράκουλας έχει καλέσει για ένα Σαββατοκύριακο μερικά από τα πιο διάσημα τέρατα του κόσμου, τον Φράνκεσταϊν και τη Νύφη του, τη Μούμια, τον Αόρατο Άνθρωπο, μια οικογένεια λυκανθρώπων και πολλούς άλλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 118α γενέθλια της κόρης του Μέιβι. Ευρηματική, αστεία, ασταμάτητη και σούπερ-διασκεδαστική ταινία κινούμενων σχεδίων. Με μια ένσταση. Μεγάλο μέρος από την συνολική της γοητεία χάνεται από την επιλογή των ερμηνευτών που δίνουν ζωή με την φωνή τους στους ήρωες-καρτούν.

Κάτι σαν έρωτας (Like someone in love)

Του Αμπάς Κιαροστάμι. Διάρκεια: 1 ώρα και 49 λεπτά. Με τους: Ρίο Κάσε, Ριν Τακανάσι.

Μια νεαρή φοιτήτρια από την επαρχία που ζει στο Τόκιο εξασφαλίζει τα δίδακτρα της κάνοντας το call girl. Με αυτή την ιδιότητα θα συναντηθεί με ένα ευγενικό και μοναχικό ηλικιωμένο καθηγητή ο οποίος την υποδέχεται σπίτι του, της μαγειρεύει, της βάζει ρομαντική μουσική και της φέρεται σαν ερω

Keywords
Τυχαία Θέματα