Παραδείσιες συνθήκες για Ευρωπαϊκά κεφάλαια

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, «παραδείσιες» συνθήκες για να τοποθετήσει κανείς τα κεφάλαια του δεν βρίσκει μόνο στην Καραϊβική. Η Ευρώπη προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες χωρίς να είναι υποχρεωμένος ο επενδυτής να ταλαιπωρείται… Σύμφωνα με στέλεχος της Γερμανικής υπηρεσίας διώξεως του οικονομικού εγκλήματος, δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την Καραϊβική, όταν η Βρετανία προστατεύει τα Channel Islands, η Γαλλία

το Μονακό. Και σε αυτά να προσθέσουμε τα γνωστά προβλήματα με το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και την Αυστρία… Τα κεφάλαια στους ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους μπορεί να μην είναι τόσα πολλά όσα στην Καραϊβική, αλλά θεωρούνται ασυναγώνιστα όσον αφορά στην ασφάλεια των χρημάτων.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το Λουξεμβούργο, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 146 τράπεζες από 26 χώρες του κόσμου, ανήκει στους 10 κορυφαίους χρηματοοικονομικούς χώρους – παραδείσους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται από τη μία πλευρά στο σεβασμό προς το τραπεζικό απόρρητο και από την άλλη στην αυστηρή νομοθεσία κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Και όπως αναφέρει η DW, όλα αυτά στα συμφραζόμενα μιας «ανταγωνιστικής» φορολογικής πολιτικής και μιας ευέλικτης γραφειοκρατίας που διευθετεί τα πάντα με ταχύτητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα