Παραλίγο να καταργήσει…τους υπουργούς της η κυβέρνηση!

Η διάταξη είχε κατατεθεί ως υποπαράγραφος στην τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και προέβλεπε το εξής: «Κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 42 του Συντάγματος, νόμοι ψηφισμένοι από τη Βουλή υπογράφονται μόνο από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας με σκοπό την έκδοση και δημοσίευσή τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr υπήρξε σωρεία αντιδράσεων από βουλευτές που προειδοποιούσαν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία

διότι με τη διάταξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της υποχρεωτικής προσυπογραφής των νομοσχεδίων από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Το φαινόμενο αυτό είναι πρόσφατο καθώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ως γνωστόν, δεν υπογραφόταν από τους υπουργούς της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «προς αποφυγή περιττής γραφειοκρατίας, δεν χρειάζεται ο πάπυρος ο οποίος εμπεριέχει νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή να προσυπογράφεται από τους αρμόδιους για την εισαγωγή του προς ψήφιση υπουργούς, αφού το Σύνταγμα αναφέρει ρητώς ότι οι νόμοι εκδίδονται και δημοσιεύονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται και έτσι προχώρησε κανονικά η ψήφιση της τροπολογίας η οποία έφερε τις υπογραφές για την κατάθεσή της από τους κ.κ. Στουρνάρα, Σταϊκούρα, Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα