Παρατάσσουν περισσότερα τρακτέρ οι αγρότες της Β. Ελλάδας

19:43 3/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Η δυσφορία από την κυβερνητική πολιτική είναι ιδιαιτέρως έντονη στην Β. Ελλάδα και έτσι οι αγρότες του Νομού Σερρών δίνουν ραντεβού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, ενώ άλλοι θα παραμείνουν παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, στα Ν. Κερδύλλια.

Στην Ημαθία, οι αγρότες πρόκειται να ενισχύσουν την παρουσία τους στην κινητοποίηση στον κόμβο της Κουλούρας μετακινούμενοι από τα μπλόκα στον Κοπανό Νάουσας και στην Κυψέλη Ημαθίας. Αντίστοιχα, οι αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών θα συγκεντρωθούν από

αύριο στις 10 το πρωί στον κόμβο Χαλκηδόνας. Επίσης, οι αγρότες από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Νέστου και σε τρία σημεία στην εθνική οδό Δράμας- Καβάλας, χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.

Στην Κατερίνη, αύριο οι κτηνοτρόφοι έχοντας την συμπαράσταση των αγροτών καλούν σε συλλαλητήριο έξω από την Εφορία πόλης στις 11.00. Επίσης, την Τρίτη οι αγρότες του Έβρου προσανατολίζονται για κινητοποιήσεις στην Ορεστιάδα και τις Φέρες.

Στην Μεσσηνία, οι αγρότες συγκρότησαν συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Χανδρινού, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Λευκοχώρας, Χώρας, Πεταλιδίου και των αγροτικών συνεταιρισμών Γλυφάδας και Βάλτας. Αύριο στις 11:00 θα συγκεντρωθούν ξανά στο Σουληνάρι.

Για φιλοδωρήματα στους αγρότες κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέρασε πια ο καιρός που οι κυβερνήσεις του δικομματισμού εξαπατούσαν τους αγρότες και τη κοινωνία με φιλοδωρήματα, τονίζει ο συντονιστή του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο Ορχομενού στη Βοιωτία.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά και χαρακτήρισε τα αιτήματα των αγροτών «όχι μόνο δίκαια αλλά και αναγκαία για την επιβίωση του αγροτικού χώρου» και πρόσθεσε ότι «η μείωση του κόστους παραγωγής θα διασφαλίσει όχι μόνο τη δική τους επιβίωση αλλά και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας», ενώ δεν παρέλειψε να πει: «Μαζί με την κατάλληλη πολιτική μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις και για την ανταγωνιστικότητα του διατροφικού τομέα, την υποκατάσταση εισαγωγών, τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου και τελικά για το καταναλωτή»

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα αναφορικά με το περιστατικό, που συνέβη στην Ε.Ο Πατρών-Πύργου και Πατρών-Τρίπολης, όπου εκεί η Τροχαία έκοψε κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στα παραταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου τρακτέρ των αγροτών, που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Δείτε επίσης: Αγροτικά μπλόκα στην Εγνατία

Keywords
Τυχαία Θέματα