ΠΑΣΟΚ -ΞΑΝΑ- ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Συνέχεια στην κόντρα με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και κατ’ επέκταση το Μέγαρο Μαξίμου, δίνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το περίφημο έγγραφο με το οποίο το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αξιώνει ο ειδικός λογαριασμός για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους να τεθεί υπό τη διαχείριση των δανειστών και ενδεχομένως την ΕKT.  

«Το  έγγραφο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το ΠΑΣΟΚ,

εστάλη από τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικών Dr. Thomas Steffen, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους, καλώντας τους πάντες να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί», και «αδειάζοντας» έτσι τον υπουργό Οικονομικών, που θέλησε να πείσει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο ζήτημα και πως πρόκειται για μία παλιά πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε, που απορρίπτει ως και η Άνγκελα Μέρκελ και δεν είναι πια στο τραπέζι. Με την κίνησή του αυτή το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει πως πρόκειται για πολύ πρόσφατη αξίωση, επιμένοντας πως χρήζει ξεκάθαρης όσο και κάθετης απάντησης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έθεσε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών αρχηγών στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που αμέσως μετά στις δηλώσεις του διεμήνυσε πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η χώρα μας δεν είναι προτεκτοράτο. Ακόμα και σήμερα, από την πλευρά της Ιπποκράτους τονίζεται πως «ό,τι λέμε το λέμε για να στηρίξουμε την χώρα και να βοηθήσουμε στο τελικό αποτέλεσμ», με σκοπό να μην παρεξηγηθούν οι κινήσεις του ΠΑΣΟΚ ως αποσταθεροποιητικές για την συνοχή της κυβέρνησης, αλλά αντίθετα ως υποστηρικτικές για την αποτελεσματικότερη δυνατή διαπραγμάτευση. Στην Ιπποκράτους άλλωστε εκτιμούν πως η διαχείριση του εν λόγω λογαριασμού δεν μπορεί να γίνεται παρά αποκλειστικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πράγμα πάντως στο οποίο φέρεται να συμφωνεί το Μέγαρο Μαξίμου, με κύκλους του να σημειώνουν πως «δεν έχει σημασία τι σου στέλνουν, αλλά πώς τους απαντάς»…

Keywords
Τυχαία Θέματα