ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για το αντιρατσιστικό

«Ψαρεύει σε θολά νερά», λένε στην Ιπποκράτους, κατηγορώντας την Συγγρού ότι έχει κάνει τρεις στροφές στο συγκεκριμένο θέμα…

«Στην αρχή είπαν ʽναιʼ στο νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, μετά κατάλαβαν ότι αρκεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τώρα προτείνουν αλλαγές επʼ αυτού», σχολιάζουν στην Ιπποκράτους, υπονοώντας ότι η ΝΔ αντιδρά σπασμωδικά στις εξελίξεις. Για την ακρίβεια, στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η χθεσινή της κίνηση ήταν

απόρροια τριών παραγόντων. Των αποτελεσμάτων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, όπου και καταγράφηκε η επιθυμία των πολιτών για θέσπιση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, οι αντιδράσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και τα σκληρά λόγια εκ μέρους του εβραϊκού λόμπυ.

Την ίδια ώρα, δεν κρύβουν τις …παρατηρήσεις τους επί των προτάσεων της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «από την μία, χαϊδεύει την Χρυσή Αυγή, για να μην… θυματοποιηθεί, λες και θυματοποιείται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη πάει στο άλλο άκρο, διώκοντας ιδέες», λένε επί της ουσίας της παρεμβάσεως. Ειδικότερα, αναφερόμενοι στην κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζουν ότι «δεν ποινικοποιεί την γνώμη, αλλά την προτροπή σε πράξεις μίσους και πολιτικής ή κοινωνικής βίας», ενώ αντίθετα θεωρούν ότι με την πρόταση της ΝΔ «ποινικοποιείται η διαφορετική άποψη», σημειώνοντας καθʼ υπερβολήν ότι θα έχει πρόβλημα μέχρι και η …κ.Ρεπούση, βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Επιπλέον, καταλογίζουν στη ΝΔ ότι η πρότασή της δεν ενσωματώνει, ως όφειλε, την κοινοτική Οδηγία, καθώς και ότι έχουν απαλείψει τις επίμαχες για την Χρυσή Αυγή διατάξεις, ήτοι αυτές που αφορούν σε ρατσιστική βία. Ειδικότερα, αναφέρονται σε διατάξεις περί μη απέλασης, μη τιμωρίας δημοσίου υπαλλήλου που προτρέπει ή ενδίδει σε ρατσιστική πράξη, μη αφαίρεσης πολιτικών δικαιωμάτων, μη αναστολής λειτουργίας τυχόν ενώσεων ή κομμάτων στελέχη των οποίων υποπίπτουν σε ρατσιστικές ενέργειες ή προτροπές κ.ο.κ.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούν ότι η πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα συζητηθεί πρώτη στην Ολομέλεια, παραπέμποντας εκεί για την …δικαίωσή τους. Ειδάλλως, «ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», λένε.

Keywords
Τυχαία Θέματα