ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 850 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ MADE IN CHINA

Οκτακόσια πενήντα εννιά ελληνικά πλοία ναυπηγήθηκαν τα τελευταία 12 χρόνια στην Κίνα. Οι Κινέζοι ναυπηγούν συνεχώς πλοία για τους Έλληνες εφοπλιστές, αλλά και οι «Γκρικς» στηρίζουν την κινέζικη οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ειπώθηκαν στην γιορτή που έγινε για την ελληνική ναυτιλία στη Σαγκάη, μόνον την περίοδο 2000-2012 κατασκευάσθηκαν από Έλληνες πλοιοκτήτες 859 πλοία στην Κίνα, ενώ το μέσο κόστος κατασκευής τους ανά σκάφος υπερέβη τα 55 εκατομύρια δολάρια, ενώ η  συνολική χωρητικότητα ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια DWT.

Μάλιστα,

ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Ευγένιος-Δημήτριος Καλπύρης, επεσήμανε  ότι «δεν θα ήταν υπερβολικό να πει κανείς, ότι η Ελλάδα και η ναυτιλία της συνεισέφερε και αυτή στην πραγματοποίηση του σύγχρονου κινεζικού οικονομικού θαύματος, υπηρετώντας μάλιστα, πέραν της ναυπηγοκατασκευής, ένα μεγάλο μέρος των εξαγωγών του διεθνώς». Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η εκδήλωση έγινε στο ναυτιλιακό κέντρο της Κίνας, στη Σαγκάη, από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας και τον Νορβηγικό Νηογνώμονα DNV με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών και ειδικών σε θέματα ναυτιλιακής οικονομίας και ναυπήγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα