Περισσότερα μόρια για τους απόφοιτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Όπως ανακοίνωσε, το πρωί στη Βουλή ο Αντώνης Μανιτάκης, το υπουργείο θα εφαρμόσει σχέδιο ώστε για την μετακίνηση 12.500 έως 25.000 υπαλλήλων τα επόμενα δύο χρόνια να λαμβάνεται υπόψη το εργασιακό προφίλ του υπαλλήλου που απαιτεί κάθε θέση αλλά και τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα. Ειδικά για το εργασιακό προφίλ και τα προσόντα, το σύστημα, όπως τόνισε ο κ. Μανιτάκης θα πρέπει να είναι αξιοκρατικό, αντικειμενικό

και απρόσωπο.

Επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει στον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε να αξιοποιηθούν οι υπάλληλοι που είναι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και έχουν αυξημένα προσόντα, διότι κινδυνεύουν να είναι οι πρώτοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Δεν είναι δυνατό οι λόγοι με αυξημένα προσόντα και οι εργατικοί να καλύπτουν τους πολλούς που λουφάρουν, δήλωσε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό όμως για τους υπαλλήλους με αυξημένα προσόντα και ιδιαίτερα για τους αποφοίτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης θα προβλεφθεί αυξημένη μοριοδότηση τόσο για την εξέλιξη όσο και για την κάλυψη θέσεων ευθύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα