Περισσότερες δόσεις για τους οφειλέτες του Δημοσίου

Η ηγεσία του υπουργείου έδωσε εντολή στους εφόρους να βοηθήσουν με περισσότερες δόσεις όσους φορολογούμενους θέλουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Η αλλαγή στάσης από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών γίνεται προκειμένου να μην σταματήσουν οι οφειλέτες να πληρώνουν τα χρέη τους μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση.

Σήμερα, ο αριθμός μηνιαίων δόσεων που χορηγούν οι έφοροι δεν ξεπερνά τις 15, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι δόσεις μπορούν να φθάσουν μέχρι και τις 26. Μάλιστα, οι οδηγίες που έλαβαν οι προϊστάμενοι

των εφοριών είναι να ειδοποιούν μόνο τους οφειλέτες τηλεφωνικώς και να μην προχωρούν σε κατασχέσεις εκτός και αν πρόκειται για οφειλέτες που έχουν αγνοήσεις όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών στο παρελθόν.

Προτεραιότητα δίνεται στις «νέες οφειλές» που δημιουργήθηκαν το 2012 και θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν, ενώ οι έφοροι έχουν εντολή να μετακινήσουν προσωπικό από άλλα τμήματα προκειμένου να ενισχύσουν τα τμήματα ελέγχου και τα δικαστικά τμήματα.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται σε 1 με 2 μήνες και θα έχει την ίδια λογική που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα