Πέθανε ο Τζούλιο Αντρεότι

15:17 6/5/2013 - Πηγή: Matrix24
Ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους πολιτικούς της σύγχρονης ιταλικής ιστορίας, ο Τζούλιο Αντρεότι, πέθανε σε ηλικία 94 ετών.Ο Τζούλιο Αντρεότι, γεννημένος το 1919, υπήρξε πρωθυπουργός της Ιταλίας, συνολικά 7 φορές.Από το 1991 ήταν ισόβιος γερουσιαστής.

Ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας, το 1992, όταν ουσιαστικά κατέρρευσε η 1η Ιταλική Δημοκρατία. Ήταν τότε που μια ομάδα δικαστικών υπό τον Αντόνιο ντι Πιέτρο άρχισε να ερευνά υποθέσεις σκανδάλων.

Το όνομα του Αντρεότι είχε ακουστεί πολλά χρόνια νωρίτερα, το 1979, όταν η Δικαιοσύνη

ερευνούσε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Μίνο Πεκορέλι. Ο δημοσιογράφος είχε ισχυριστεί ότι ο Αντρεότι είχε δεσμούς με τη Μαφία, αλλά και ανάμειξη στην υπόθεση απαγωγής (και εκτέλεσης) του πρωθυπουργού Αλντο Μόρο από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Παραπέμφθηκε και καταδικάστηκε, ωστόσο, αθωώθηκε αργότερα από το Εφετείο.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2006 ο Αντρεότι αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος του κυβερνώντος του Μπερλουσκόνι για την προεδρία της Γερουσίας. Έχασε όμως την εκλογή με 10 ψήφους διαφορά.

Η κηδεία του Αντρεότι θα γίνει αύριο το απόγευμα. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του, δεν πρόκειται να κηδευτεί δημοσία δαπάνη και με επίσημες τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα