«ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ»

Η Ελλάδα και το νέο πακέτο βοήθειας που θα χρειαστεί από τους Ευρωπαίους εταίρους φιγουράρει ως κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλλο του βρετανικού Independent.

«Φρέσκο πλήγμα για την ευρωζώνη, η βοήθεια που επιδιώκει η Ελλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου, το οποίο κάνει λόγο για νέο πακέτο που μπορεί να ζητήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, στο στυλ της Ισπανίας. Δίνοντας δίνοντας βάση πρώτα στη διάσωση των τραπεζών της.

Και μπορεί η Ελλάδα να έχει λάβει πακέτα δισεκατομμυρίων μέχρι σήμερα, ωστόσο είναι δεν απίθανο να δοθεί μια νέα βοήθεια, σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο και για διαγραφή χρέους: «Στόχος των κυβερνώντων είναι να αφαιρέσει από πάνω της ορισμένα από τα οικονομικά της βάρη ώστε να ανακάμψει η οικονομία της. Ανάμεσα στους τρόπους που εξετάζονται είναι και ένα νέο κούρεμα του χρέους ή μία δυναμική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, αναλύει ένα παιχνίδι πολιτικής διαπραγμάτευσης, καθώς όπως αναφέρει: «Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει νέα αυστηρά μέτρα περικοπών, με την προϋπόθεση ότι τα παραπάνω θα αποτελέσουν μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της χώρας… Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και διαφορετικά σενάρια» δηλώνει κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος δεν κατονομάζεται στον Independent.

Η νέα διαπραγμάτευση με την Ευρώπη φαίνεται πως προέκυψε στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ τους, καθώς οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δήλωσαν ότι θα ήθελαν περισσότερο χρόνο για να εφαρμοσθούν οι επώδυνες περικοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα