Ποια είναι τα 11 ταλέντα του ποδοσφαίρου

17:13 4/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Γιούρι Λοντίγκιν:
Ο ρωσικής καταγωγής νεαρός (26 Μαϊου 1990) τερματοφύλακας συνεχίζει την παράδοση που θέλει την Ξάνθη να βγάζει καλούς γκολκίπερ. Ο Φερνάντο Σάντος δεν άργησε να διακρίνει το ταλέντο του και έσπευσε να τον καλέσει στην Εθνική ομάδα. Αγωνίζεται στην Εθνική Ελπίδων, όπου είναι βασικό μέλος της. Πραγματοποίησε 6 παιχνίδια και ήταν στα προκριματικά του Euro 2013. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι εφέτος ήταν βασικός κάτω από τα δοκάρια της Ξάνθης. Το συμβόλαιό του

λήγει στις 30-06-2016.

Νίκος Κοροβέσης:
Αν για κάτι άξιζε να βλέπουμε τον εφετινό ΠΑΣ (πέραν του συνολικού δημιουργήματος του Χριστόπουλου) ήταν ο Νίκος Κοροβέσης. Ο 22χρονος (10 Αυγούστου του 1991) αριστερός μπακ του ΠΑΣ (που «μετακόμισε» από τον Απόλλωνα Αθηνών) ήταν το Α και το Ω της εφετινής ομάδας εξ ου το γεγονός ότι έχουν παρουσιαστεί μνηστήρες για να τον αποκτήσουν με πρώτο και καλύτερο τον Παναθηναϊκό.

Πέτρος Μάνταλος:
Ο 22χρονος (31 Αυγούστου 1991) μέσος αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα της Ξάνθης. Με τις ομάδες Νέων έχει κατακτήσει τα πάντα, διεθνής και με την Εθνική Νέων από το 2010. Φέτος κέρδισε φανέλα βασικού από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και έδειξε όλες τις αρετές του στον αγωνιστικό χώρο. Στην Ξάνθη τρίβουν τα χέρια τους, καθώς γνωρίζουν τον… θησαυρό που έχουν στα χέρια τους. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ενδιαφερθεί για τον νεαρό χαφ. Καθόλου περίεργο.

Διαμαντής Χουχούμης:
Οι μέτριες εμφανίσεις του Κώστα Σπυρόπουλου έφεραν αυτό το αμούστακο παιδί με το… περίεργο όνομα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Στις 29 Οκτωβρίου 2012 ο πιτσιρικάς (17 Ιουλίου 1992) πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στον ΟΦΗ (2-2). Έχει επίσης αγωνιστεί και στο EuropaLeague στον εντός έδρας αγώνα ενάντια στην Τότεναμ (1-1). Θεωρείται το επόμενο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μέλλον του… φτωχού Παναθηναϊκού.

Γιάννης Βιτώρος:
Ο γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου 1992 μέσος του ΟΦΗ, μας συστήθηκε ποδοσφαιρικά από τα φιλικά του περασμένου καλοκαιριού. Ηταν λογικό να διακρίνουν άπαντες το ταλέντο του και σιγά-σιγά να κερδίζει θέση βασικού με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο. Εφτασε, πλέον, να είναι από τα βασικά στελέχη της κριτικής ομάδας και ένας εκ των πρωταγωνιστων της προσπάθειας του ΟΦΗ για αποφυγή του υποβιβασμού. Και είναι μόλις 20 ετών.

λέξανδρος Περογαμβράκης:
Μία από τα ίδια και με τον 24χρονο (20/01/1988) επιθετικό του ΟΦΗ. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 26 εμφανίσεις και 6 γκολ σε μια χρονιά που οι «μελανόλευκοι» του Ηρακλείου δεν είχαν τις βοήθειες που θα περίμεναν από την επίθεση. Ο νεαρός στράικερ, όμως, έδειξε ότι ακόμα και σε περιόδους κρίσης υπάρχουν τα ταλέντα εκείνα και -το σημαντικότερο- οι ευκαιρίες για να αναδείξεις τις ικανότητές σου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Περογαμβράκης είναι στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Τάσος Αυλωνίτης:
Το nextbigthing του Πανιωνίου. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα την πρωτοχρονιά του 1990. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την τοπική ομάδα Χαλκινέος, ενώ το 2007 πήρε μεταγραφή για το Αιγάλεω. Το 2010 μεταγράφηκε στην Καβάλα, όπου έπαιξε τη σεζόν 2010-11. Μετά την περιπέτεια της ομάδας, λόγω της εμπλοκής του προέδρου της Ψωμιάδη στο σκάνδαλο στημένων αγώνων, έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πανιώνιο. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος του έδωσε φανέλα βασικού, ο Αυλωνίτης έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της άμυνας και πλέον βλέπει τους μνηστήρες να αυξάνονται.

Εργκίς Κάτσε:
Ο Κάτσε γεννήθηκε στην Κορυτσά της Αλβανίας, αλλά μετακόμισε στην Ελλάδα σε ηλικία τριών ετών. Πρώτη ομάδα νέων στην οποία συμμετείχε ήταν ο Αχιλλέας Τριανδρίας, από τον οποίο μετεγράφηκε στις ακαδημίες νέων του ΠΑΟΚ το 2005, υπογράφωντας το πρώτο επαγγελματικό συμβόλιαιο του το Δεκέμβριο του 2010. Ο Γιώργος Δώνης δεν άργησε να διακρίνει το ταλέντο του και να του δώσει θέση βασικού στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι λίγοι στον ΠΑΟΚ που τον συγκρίνουν με τον Βιτόλο.

Βαλεντίνος Βλάχος:
Στη μαύρη χρονιά της ΑΕΚ, λόγω του υποβιβασμού, υπάρχει και κάτι καλό. Χρησιμοποιήθηκαν νεαροί ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων έδειξαν το ταλέντο τους. Ενας εξ αυτών είναι ο Βαλεντίνος Βλάχος (14 Φεβρουαρίου 1992), ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας -ιδίως επί Λίνεν- και όχι άδικα. Δυνατός αμυντικά, με την ικανότητα προωθήσεων. Μπορεί να αφήσει εποχή, αλλά χρειάζεται προσοχή. Πόσο μάλλον τώρα που βρέθηκε στη χειρότερη ΑΕΚ της ιστορίας της.

Θανάσης Ντίνας:
Για τους γνωρίζοντες ο Θανάσης Ντίνας ήταν ένα ταλέντο που αργά ή γρήγορα θα έφευγε από την Παναχαϊκή και τα χωράφια της FootballLeague για να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Αυτό έγινε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο όταν ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε και τελικά -μετά από σίριαλ… ελέω Κούγια- τον απέκτησε. Ο 24χρονος (12/11/1989) επιθετικός φαίνεται πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους «πράσινους» της νέας σεζόν.

Νίκος Αγγ:ελούδης: Από τη Δόξα Δράμας είχε δείξει το ταλέντο του. Ο 22χρονος (14 Μαϊου 1991) επιθετικός του Αρη ήταν στην ομάδα Νέων που κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ-20 τη σεζόν 2010-11. Δεν θα αργούσε η μέρα που θα ανέβαινε στην πρώτη ομάδα. Ετσι έγινε. Αφού πρώτα έκανε το… αγροτικό του στη Δράμα με τη φανέλα της Δόξας, γύρισε στον Αρη και την σεζόν που μας πέρασε έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στη σωτηρία της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα