Ποιός… εκβιάζει τον πρωθυπουργό;

08:22 3/8/2013 - Πηγή: Matrix24

«Ούτε εκλογές θέλω, ούτε εκβιάζομαι» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος τονίζει ότι βασικό μέλημά του είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Παράλληλα, προαναγγέλλει μείωση και άλλων φόρων, εάν πετύχει η μείωση του ΦΠΑ.

Σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι τα εκλογικά σενάρια τα συντηρούν όσοι εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση. «Αλλά η πλειονότητα του ελληνικού λαού εύχεται το ακριβός αντίθετο: να ολοκληρώσουμε το έργο μας» δηλώνει χαρακτηριστικά. Στέλνει όμως κι ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις εντός και εκτός κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι δεν θα δεχθεί εκβιασμούς προκειμένου να αποφύγει τις πρόωρες κάλπες.

Τη σχέση του με τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο την χαρακτηρίζει «εποικοδομητική και ειλικρινή». Στον αντίποδα δείχνει την ψυχρότητα που υπάρχει στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, κατηγορώντας τον ότι ανακριβώς, του προσάπτει σχέδιο εκλογών τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει επίσης ότι εάν αποτύχει το πείραμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, τότε απομακρύνεται ο γενικός στόχος μείωσης της φορολογίας.

Επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα, και χαρακτηρίζει υποθέσεις εργασίας τις προβλέψεις για δημοσιονομικό κενό.

Ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός προσβλέπει σε έναν «στρατηγικό διάλογο μακράς πνοής» με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μια «νέα δυναμική» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα