Πωλείται το σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου!

Όλοι θυμούνται την κλασική ατάκα του Αντωνάκη (Γιώργος Κωνσταντίνου) να απειλεί την Ελενίτσα (Μάρω Κοντού) ότι θα «πάρει το καπελάκι του και θα φύγει» στην ασπρόμαυρη ελληνική κινηματογραφική ταινία.

Το κτίριο, που όλοι γνωρίσαμε ως το «σπίτι του Αντωνάκη» θα αξιοποιηθεί, όπως και άλλα 14 ακίνητα της Πλάκας. Πρόκειται για νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια του Μεσοπολέμου που χτίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα και τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», στην αυλή του σπιτιού (σ.σ.: κτίσθηκε στις αρχές του 1800 και στέγαζε την τουρκική στρατιωτική διοίκηση) καθώς και στο

οικόπεδο έχουν γίνει εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές. Στη νοτιοδυτική γωνία η σκαπάνη ανακάλυψε ότι παλιά λειτουργούσαν δημόσια ουρητήρια. Το ενδιαφέρον είναι ότι στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά πιο βαθιά, ανακαλύφθηκε ότι λειτουργούσαν αρχαίες βεσπασιανές (δημόσιες τουαλέτες). Επί αιώνες δηλαδή γινόταν η ίδια χρήση, όπως αποδεικνύουν τα κανάλια αποχέτευσης που διασχίζουν το οικόπεδο.

Τα 15 αυτά ακίνητα επρόκειτο να αξιοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο επειδή επί σειρά μηνών κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τελικά δόθηκε η έγκριση να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο μέσα στο επόμενο διάστημα να ακολουθήσουν κι άλλα από τα 150 που συνολικά ακίνητα που εδώ και δεκαετίες διαχειρίζεται το πρώτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα