Πολιτικό Συμβούλιο με όλα τα θέματα στο τραπέζι

Στην εισήγησή του εκεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να καταγγείλει τη βία από όπου και αν προέρχεται και να καλέσει σε ενιαίο μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής, όλα τα άλλα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Αναμένεται πάντως νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για

τους χειρισμούς του στο θέμα, αλλά και επεξήγηση του τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η Βουλή, μία μέρα πριν από τη συζήτηση των προτάσεων νόμου για το αντιρατσιστικό στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Στο τραπέζι θα πέσουν και θέματα οικονομίας, από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ως τον προϋπολογισμό.

Εχθές πάντως, σε σύσκεψη που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με στενούς συνεργάτες του, επί τάπητος τέθηκαν θέματα της επικαιρότητας που αφορούν κυρίως στην καθημερινότητα των πολιτών. Μεταξύ αυτών, η Παιδεία, με το ΠΑΣΟΚ να αποφαίνεται πως είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει με τα πανεπιστήμια που παραμένουν κλειστά σε πολλές περιοχές της χώρας επί έναν μήνα, θέμα που αναμένεται να θέσει στον αρμόδιο υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί του αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ το πρωί της Παρασκευής. Αντικείμενο αυτής της συνάντησης όμως θα είναι και το θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.

Αντίστοιχα ραντεβού πάντως αναμένονται –χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ημερομηνία συνάντησης- τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αντικείμενο τον ενιαίο φόρο ακινήτων, όσο και με τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό.

Στο πρώτο θέμα, το ΠΑΣΟΚ, μετά από μία πρώτη ενημέρωση που είχε χθες από τον Φίλιππο Σαχινίδη, επιμένει ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν από το προσχέδιο διατάξεις που εκτιμά ως δυσβάσταχτες για τους πολίτες. Στο θέμα του προϋπολογισμού, δε, όπως προκύπτει από τη χθεσινή σύσκεψη, η Χαριλάου Τρικούπη αναμένει να δει το σχέδιο του προϋπολογισμού προτού τοποθετηθεί επισήμως.

Keywords
Τυχαία Θέματα