Εφοριακοί σε πολυπλόκαμο κύκλωμα εκβιαστών

Ομάδα υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, είχε στήσει ένα σύστημα παρακολούθησης των εισοδημάτων πολιτικών, γνωστών επιχειρηματιών και προσώπων της showbiz, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για την περιουσιακή τους κατάσταση και στη συνέχεια έδινε τα στοιχεία αυτά σε κυκλώματα τα οποία αναλάμβαναν του εκβιασμούς.

Η έρευνα της πρωτοφανούς υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και έως τώρα αποκαλύπτει την εμπλοκή αρκετών εφοριακών που είχαν πρόσβαση στα οικονομικά δεδομένα των φορολογουμένων, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει στην εξιχνίαση

της υπόθεσης και η Υπηρεσία Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η άκρη του νήματος

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από μια υπάλληλο του υπουργείου, η οποία διαπίστωσε ότι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στελέχη ΔΟΥ και χειριστές του Taxisnet, εισέρχονταν στο ηλεκτρονικό σύστημα και παρακολουθούσαν την πορεία των εσόδων 300 ατόμων πολλά εκ των οποίων ήταν πολιτικοί και «επώνυμοι» της showbiz.

«Πρόσωπο κλειδί» ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης για τον οποίο η υπάλληλος διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 4.000 εφοριακοί, είχαν μπει στο σύστημα του ΚΕΠΥΟ και είχαν ελέγξει -χωρίς λόγο- τη δήλωση του, γεγονός που της προξένησε μεγάλη εντύπωση.

Με αφορμή αυτό η υπάλληλος έλεγξε και τα ονόματα του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιάννη Στουρνάρα, του Κυριακού Μητσοτάκη, του προφυλακισμένου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και του αρχηγού του ΛAΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.

Διαπίστωσε λοιπόν, ότι και στα πρόσωπα αυτά τα οι έλεγχοι εφοριακών ήταν ασυνήθιστα υψηλοί, οπότε και ενημέρωσε τον προϊστάμενό της και εκείνος με τη σειρά του την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου, που άρχισε να παρακολουθεί ποιοι ήταν οι υπάλληλοι που εισέρχονταν στο σύστημα και έψαχναν στοιχεία.

Επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες

Στο στόχαστρο των εφοριακών είχαν μπει και γνωστά πρόσωπα της showbiz όπως οι: Άννα Βίσση, Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Μαζωνάκης. Οι τηλεπαρουσιάστριες Φαίη Σκορδά και Ελένη Μενεγάκη αλλά και οι Γιώργος Λιάγκας και Πέτρος Κωστόπουλος.

Επίσης οι δημοσιογράφοι: Έλλη Στάη, Γιώργος Αυτιάς , Γιάννης Πρετεντέρης και Νίκος Χατζηνικολάου. Ακόμα στη λίστα τους ήταν ο σύζυγος της Όλγας Τρέμη και ο γιατρός Νίκος Νικητέας.

Επιπλέον οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων, ανακάλυψαν ότι από το κύκλωμα των εφοριακών είχαν ελεγχθεί και άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως οι : Κωνσταντίνος Χαΐτογλου (είχε πέσει θύμα απαγωγής παλαιότερα), Άγγελος Μεταξάς, Ζαχαρίας Κρίτσας, Λουκιανός Αρκάς, Μάριος Οικονόμου και Νικόλαος Παπαχρονόπουλος. Εκείνοι όμως που συγκέντρωναν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν οι επιχειρηματίες Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο εφοπλιστής κ. Νίκος Τσάκος.

Εκείνο που είναι άγνωστο για το υπουργείο Οικονομικών είναι εάν τις πληροφορίες που είχαν εξασφαλίσει οι εφοριακοί τις είχαν ήδη χρησιμοποιήσει προς όφελος κάποιον, κάτι που φανεί από τις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα