«ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΙΣΟΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 4%»

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή γνώμη, έπειτα από τις «παραφωνίες» πολλών στελεχών του, αλλά και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις τους.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μάλιστα, στελέχη της Κουμουνδούρου φοβούνται ότι αν αυτή η εικόνα «Βαβέλ» συνεχιστεί, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα «ξεφουσκώσει» και από κόμμα με προοπτική εξουσίας, θα προσεγγίσει και πάλι τα μονοψήφια ποσοστά. Αυτό φέρεται να τόνισε

και σε πολλά στελέχη κα βουλευτές, στους οποίους τηλεφώνησε, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας επέστησε την προσοχή σε όλους τους συνομιλητές του, υποστηρίζοντας ότι «τώρα που είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, ό,τι κι αν πούμε μεγεθύνεται και διαστρεβλώνεται». «Είμαστε ο κίνδυνος για το σύστημα και, ως εκ τούτου, αυτό θα μας πολεμήσει με όλα τα μέσα βρόμικης προπαγάνδας», φέρεται ειπών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους συνομιλητές του. «Τα στελέχη πρέπει να καταλάβουν ότι πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω μας, δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Καλός ο πλουραλισμός, αλλά παρεξηγείται και προβάλλεται από αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις σαν πολυφωνία», εξηγεί στο matrix24.gr κορυφαίος κομματικός παράγοντας.

Εξάλλου, την προειδοποίηση Τσίπρα για… επιστροφή στο 4% εξέφρασε χθες δημόσια, μέσω του λογαριασμού του στο twitter και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Πολυγλωσσία τέλος. ΣΥΡΙΖΑ του 27%,με προοπτική εξουσίας και όχι του 4%. Στήριξη από όλους του Προγράμματος και των συλλογικών μας αποφάσεων», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, ενώ αιχμές για στελέχη που… μπορεί να παρεξηγηθούν για «προσωπικές στρατηγικές» άφησε ήδη από προχθές και η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα