«Πραγματοποιώ το παιδικό μου όνειρο»

«Λένε ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό και η αλήθεια είναι ότι έχω περάσει πολλές δυσκολίες από μικρός», εξομολογείται ο Γιάννης Αντετοκούμπο από την Αμερική όπου βρίσκεται στο «Έθνος της Κυριακής».

Γεννημένος το 1994, ο Γιάννης είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Αντετοκούμπο, που το1992 μετανάστευσε από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας. Στα Σεπόλια μεγάλωσε ο δίμετρος Γιάννης, με πολλές στερήσεις και πολλές φορές εκείνος και τα αδέρφια του αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους να πουλήσουν μικροαντικείμενα,

για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα. «Μερικές φορές το ψυγείο μας ήταν άδειο. Δε μπορούσαμε να πουλήσουμε πράγματα στο δρόμο και έτσι δεν είχαμε χρήματα για να αγοράσουμε φαγητό», έχει εξομολογηθεί σε παλιότερη συνέντευξή του ο ίδιος.

«Το παιδικό μου όνειρο πραγματοποιείται στα 18 μου, αλλά η ευθύνη που νιώθω για να δουλέψω και να φτάσω εκεί που πιστεύω ότι μπορώ, είναι μεγαλύτερη από τη χαρά. Θα κάνω τα πάντα και θα δουλέψω σκληρά, προκειμένου το βράδυ των τραφτ να ήταν μόνο η αρχή της καριέρας μου.» είπε ο Γιάννης Αντετοκούμπο ο οποίος πανηγύρισε με τον αδερφό του υψώνοντας την γαλανόλευκη, όταν άκουσε:

«Στο νούμερο 15 του ντραφτ του ΝΒΑ για το 2013, οι Μιλγουόκι Μπακς επιλέγουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, από την Αθήνα της Ελλάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα