«ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Την άμεση ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και την προώθηση, εντός του 2013, της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ προβλέπει μεταξύ άλλων, το νέο μνημόνιο.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της ενέργειας, όπως περιγράφονται στο κείμενο με τις λεγόμενες prior actions, το προσχέδιο, ουσιαστικά, του νέου μνημονίου, αποτελούν

προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Το νέο αυτό μνημόνιο, λοιπόν, απαιτεί την μεταφορά μέσα στον Οκτώβριο του 2012 του 51% των μετοχών στον ανεξάρτητο διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειες (ΑΔΜΗΕ) στο ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και την πώλησή τους σε εταιρεία που δεν δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ υποχρεώνει την κυβέρνηση να προετοιμάσει την πώληση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Παράλληλα, το σχέδιο που σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης δεν είναι το τελικό, περιλαμβάνει στις ενεργειακές υποχρεώσεις της χώρας, αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για οικιακούς καταναλωτές και για μικρές επιχειρήσεις που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα