Προειδοποιεί με κάλπες ο Σαμαράς

Τα τελευταία του όπλα ρίχνει στην προεκλογική μάχη, που ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Πυρ κατά βούληση εναντίον Τσίπρα αλλά και ο κίνδυνος το αποτέλεσμα της Κυριακής να οδηγήσει σε περιπέτεια, αστάθεια και πρόωρες εκλογές οι κεντρικοί άξονες του Αντώνη Σαμαρά.

Από

τη στιγμή που ο κ. Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να μετατρέψει την επικείμενη αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης, ό,τι κι αν έλεγε η κυβερνητική πλευρά θα ήταν λίγο. Το κάλεσμα Τσίπρα, που συσπειρώνει αντιμνημονιακούς της αριστεράς και της δεξιάς, απέκτησε τη δική του πολιτική δυναμική και, συνεπώς, μόνον μία πειστική εκλογική επίδοση της κυβέρνησης θα μπορούσε να το ακυρώσει.

Αν και στο Μαξίμου βλέπουν, σε κάθε έρευνα κοινής γνώμης, την απόρριψη από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του σεναρίου για πρόωρες εκλογές, την ίδια στιγμή ο συνδυασμός αποχής, χαλαρής ψήφου και της διάθεσης των πολιτών να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον για τη δικομματική.

Αυτό το παράδοξο επιχείρησε να θεραπεύσει το προηγούμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς πάντως ιδιαίτερη επιτυχία. Και χθες από τα Ιωάννινα έθεσε χωρίς περιστροφές το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αν συμβεί το «ατύχημα Τσίπρας» κάθε ενδεχόμενο, μη αποκλειόμενων των πρόωρων εκλογών, είναι πιθανό.

«Βρισκόμαστε δύο μέρες προ των εκλογών και θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Κανείς δεν μπορεί να δηλώσει ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί...» είπε ο κ. Σαμαράς και προσέθεσε πώς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα τίναζε τα πάντα στον αέρα. «Αντιμετώπισα την πρωτοφανή αυτή καιροσκοπική αθλιότητα του κ. Τσίπρα με την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτεί και το αξίωμα του Πρωθυπουργού και το συμφέρον της χώρας. Δεν επέτρεψα – σε όλη της διάρκεια του Προεκλογικού αγώνα - δεν επέτρεψα σε κανένα, ούτε μέσα στη χώρα ούτε απ’ έξω να αμφισβητήσει την πολιτική σταθερότητα και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων μετά τις τεράστιες θυσίες τους να προχωρήσουν με τόλμη μπροστά...» προσέθεσε ο κ. Σαμαράς και έστειλε σαφές μήνυμα πώς «κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή διάθεση, ούτε για «μηνύματα» που πρέπει να σταλούν τα οποία, άλλωστε, μου είναι ήδη γνωστά. Σας καλώ τώρα να πείτε όχι στην περιπέτεια, να πείτε όχι στους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Πρωθυπουργός κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσει τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας, που κινείται σε χαμηλά επίπεδο, τα δύο κρίσιμα 24ώρα πριν το άνοιγμα της κάλπης ενώ απόψε το βράδυ η Νέα Δημοκρατία θα... τολμήσει να διοργανώσει ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ως απάντηση της χθεσινής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια. Σε αυτή την εκδήλωση, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ανεβάσει και άλλο τους τόνους, μιας και η μάζα των γαλάζιων που θα κινητοποιηθούν θα κρίνει, εν πολλοίς, και το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα