ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να είναι προσεχτικοί όταν εκφράζουν τις απόψεις τους και παράλληλα δήλωσε αποφασισμένη να αποκαταστήσει την τάξη έπειτα και από τις ταραχές που ακολούθησαν τη δολοφονία του επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της αστυνομίας στρατηγού ελ-Χάσαν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να καταστείλουμε κάθε προσβολή στην ασφάλεια και να διασφαλίσουμε την ειρήνη για τους πολίτες…καλούμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες να είναι προσεκτικοί στην έκφραση των θέσεων και απόψεών τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του λιβανικού στρατού.

«Οι

εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν χωρίς καμία σκιά αμφιβολίας ότι η χώρα περνά πολύ κρίσιμες στιγμές και ότι η ένταση έχει φθάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδο σε ορισμένες περιοχές…Η ασφάλεια αποτελεί κόκκινη γραμμή, το ίδιο και οι επιθέσεις εναντίον επίσημων θεσμών και δημοσίων ή ιδιωτικών συμφερόντων”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που καλεί «όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, να ενεργήσουν με υπευθυνότητα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο».

Τέλος ο  λιβανικός στρατός καλεί τους διαδηλωτές και τους ενόπλους να αποσυρθούν από τους δρόμους και να ανοίξουν τους δρόμους που έχουν κλείσει με οδοφράγματα.

Ταραχές έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές. Οι χειρότερες σημειώθηκαν στην Τρίπολη όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου.

Επίσης στη Βηρυτό έχουν ακροβολιστεί στρατιώτες για την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Οι συγκρούσεις προέκυψαν αμέσως μετά την κηδεία του στρατηγού Ελ Χασάν, σουνίτη μουσουλμάνου στο θρήσκευμα. Μέλη της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη Συρία για τη βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή στον ελ Χασάν.

Ήδη οι θρησκευτικές κοινότητες είναι διχασμένες στο Λίβανο μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, περιλαμβανομένων πολλών σιιτών και σε αυτούς, κυρίως σουνίτες που τάσσονται υπέρ των ανταρτών που επιχειρούν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Ασάντ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΥΡΑ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα