ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΣΙΠΡΑ

15:20 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ανεβάζει τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης στο παρά πέντε των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ξεκινώντας την εισήγησή του στη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για το «οριζόντιο κόμμα της δραχμής,

που δυστυχώς υπάρχει» και έβαλε με πυρ ομαδόν κατά του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα. «Υπάρχουν πολλοί που παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Λένε ωμά πολιτικά ψέματα, προτείνουν το απολύτως αδύνατο», συνέχισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Ο κ. Σαμαράς δοξάζεται κρυπτόμενος, διεκδικεί την ψήφο του λαού χωρίς να έχει συμμετάσχει σε έναν τηλεοπτικό διάλογο», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά πως «ούτε στο ντιμπέιτ ήρθε, ούτε πολλές συνεντεύξεις με δημοσιογράφους που θα κάνουν επιθετικές ερωτήσεις έδωσε». Από τα πυρά του κ. Βενιζέλου δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής: «Ο κ. Καραμανλής έσπασε την περιβόητη σιωπή του, αλλά δεν είπε ούτε κιχ για το χάλι που παρέδωσε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Υβριστής ο Τσίπρας»

Έειξε και την ενόχλησή του για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «έχει ξεφύγει». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «στην ερώτηση του κ. Τσίπρα, που αντιγράφει τη γνωστή διαφήμιση, ‘αν έχω ξεφύγει’, απαντώ ‘τράτζικ’», χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΝ «πολιτικό υβριστή» που «έχει αποχαλινωθεί». Υποστήριξε πως «η τυχοδιωκτική εκδοχή της Αριστεράς δεν εναρμονίζεται με τις ανάγκες της χώρας», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως, με την πρότασή του για πάγωμα πληρωμής του χρέους, «θα οδηγήσει αυτόματα τη χώρα εκτός ευρώ».

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της  πρότασής του για δημοσιονομική προσαρμογή σε τρία αντί των δύο χρόνων, λέγοντας ότι «είναι η πιο συγκεκριμένη και ριζοσπαστική της προεκλογικής περιόδου και δεν έχει μπει ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Τσίπρας στον κόπο να τοποθετηθούν και να τη σχολιάσουν».

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «είναι τόσο πολλοί οι αναποφάσιστοι που οι συσχετισμοί διαμορφώνονται τη στιγμή που μιλάμε» και καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής των εξελίξεων», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα