ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ G20 ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπάι συνομίλησε μέσω τηλεφώνου με τον Φρανσουά Ολάντ και έπειτα με τον Μπαράκ Ομπάμα για την κρίση στην ευρωζώνη, στη σκιά των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον βαν Ρομπάι λίγο πριν τις 18:00 (ώρα Ελλάδας), ανέφερε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Νωρίτερα χθες Τετάρτη, ο Φρανσουά Ολάντ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον βαν

Ρομπάι, είπε ο εκπρόσωπος, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «είναι σε τακτική επαφή» με την Άγκελα Μέρκελ. Τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα έγιναν ,καθώς η κρίση στην ευρωζώνη είναι ένα πρόβλημα που λαμβάνει παγκόσμια διάσταση, ενώ παράλληλα αναμένονται με αγωνία οι ελληνικές εκλογές και εκφράζονται φόβοι από διάφορες πλευρές ότι η κρίση ενδεχομένως να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες «υψηλού κινδύνου» που βρίσκονται εντός ευρώ.

Οι εν λόγω τηλεφωνικές επαφές είχαν σκοπό να προετοιμάσουν τη σύνοδο κορυφής της G20 που διεξάγεται στις 18 και 19 Ιουνίου στο Λος Κάμπος του Μεξικού, το οποίο προεδρεύει στη σύνοδο, σε μια προσπάθεια η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση να μην μονοπωλήσει την ημερήσια διάταξή της, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν και πρόσθεσε: «Στοχεύουμε στο να μην περιορίσουμε την ημερήσια διάταξη της G20 μόνο στο ευρωπαϊκό ζήτημα. Σίγουρα θα το προσεγγίσουμε, αλλά ο στόχος μας είναι να την επεκτείνουμε πολύ περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα