Προκαλεί τους γιατρούς ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις «ντροπή», έκανε λόγο για «φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό» και παρατήρησε: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο».

Οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική Αθηνών πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε διαθεσιμότητα και οι οργανικές θέσεις τους καταργούνται, ενώ το νοσοκομείο κλείνει, για να ξανανοίξει ως αστικού τύπου κέντρο υγείας.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής θα επανέλθουν στην εργασία τους 16 ημέρες μετά, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υπερσυνταγογράφησης, υποστήριξε ότι μίλησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη και κάλεσε το προεδρείο του Συλλόγου στο γραφείο του προκειμένου να του παρουσιάσουν τα στοιχεία. Στη συζήτηση για τα γενόσημα φάρμακα, ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι βέβαιος ότι οι περισσότεροι των συμπολιτών έχουν καταλάβει τι είναι τα γενόσημα, μιλώντας για πολύ καλό φάρμακο, και όχι, όπως είπε, το φάρμακο των φτωχών. «Μη γενόσημο φάρμακο πληρώνουν μόνο τα κορόιδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν περίμενε ότι θα τον αποκαλούσε «τηλεπωλητή», καλώντας τον να δουλέψει κι αυτός για να δει πως είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα