Πρόσω ολοταχώς για ανασχηματισμό

Οι επαφές μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών και των επιτελείων τους είναι από χθες συνεχείς ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα ανακοινωθεί και επισήμως.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, ανάμεσα στα «φαβορί» που αναμένεται να συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει συγκαταλέγονται οι εξής:

Από το χώρο του

ΠΑΣΟΚ ακούγονται τα ονόματα των Φώφης Γεννηματά (υπουργείο Υγείας), Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή Δικαιοσύνης), Εύης Χριστοφιλοπούλου (στο Εργασίας), Γιάννη Μανιάτη (στο Περιβάλλοντος) και Φίλιππου Σαχινίδη, αναφέρει ρεπορτάζ της Realnews. Στην κυβέρνηση φαίνεται να κατευθύνονται επίσης οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο Θάνος Μωραϊτης και ο Συμεών Κεδίκογλου.

Από τη Νέα Δημοκρατία προκρίνονται οι Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης (πιθανόν στο υπουργείο Ναυτιλίας), ενώ σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής, για το υπουργείο Υγείας συζητείται έντονα και το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιθανό είναι επίσης στην θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης να τοποθετηθεί ο κ. Βενιζέλος, ώστε να έχει και θεσμική συμμετοχή στα υπουργικά συμβούλια. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάρει μαζί με τη θέση αυτή και ένα υπουργείο, τότε όπως όλα δείχνουν το Εξωτερικών μάλλον θα είναι εκτός διαπραγμάτευσης καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θέλει να κρατήσει στο πόστο αυτό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Επίσης ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, θα επιμείνει στη διατήρηση του Γιάννη Στουρνάρα στην θέση του υπουργού Οικονομικών. Αμετακίνητοι φαίνεται να είναι επίσης οι: Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας.

Αντιθέτως, προς αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα και με την έγκριση Σαμαρά, οδεύουν λόγω μειωμένων επιδόσεων οι υπουργοί Εργασίας (Γιάννης Βρούτσης), Υγείας (Ανδρεάς Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς), Εσωτερικών (Ευριπίδης Στυλιανίδης) και Ναυτιλίας (Κώστας Μουσουρούλης, Θόδωρος Καράογλου). Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, βαρύ φαίνεται να είναι το κλίμα και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου μετά τη σκληρή στάση που είχε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και τις ευθύνες που του αποδίδονται από υπουργούς, για ανεπιτυχείς επαφές που είχε με τους Ρώσους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα