Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν!

Το παιχνίδι ήταν εκπληκτικό με φρενήρη ρυθμό και πολλές εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες. Η Ντόρτμουντ εκκίνησε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και πλησίασει αρκετές φορές το γκολ αλλά μετά το 25′ η Μπάγερν ισορρόπησε και δημιούργησε με τη σειρά της όλες τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ λόγω της εκπληκτικής απόδοσης των δύο τερματοφυλάκων, του Νόιερ και του Βαϊντενφέλερ.

Ο αγώνας όμως μύριζε γκολ

και αυτό επαληθεύτηκε στη φάση του 60′ όταν ο Ρόμπεν γύρισε ωραία την μπάλα στον Μάντζουκιτς και ο Κροάτης έγραψε με εύκολο πλασέ το 1-0. Η Ντόρτμουντ όμως όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα με το πέναλτι του Γιοντογκάν στο 68′.

Μέχρι το τέλος αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν με πάθος το δεύτερο γκολ χωρίς να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις για την παράταση. Το πέτυχε η Μπάγερν με τον έξοχο Ρόμπεν στο 89′ και έβαλε τέλος στην κατάρα των χαμένων τελικών.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ, Γκουντονγκάν, Μπλαστσικόφσκι, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Ριμπερί (90′ Γκουστάβο), Μίλερ, Μάντζουκιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα