ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

Σε… σχολείο μετατράπηκε σήμερα το πρωί η πλατεία Κοραή, καθώς… πλημμύρισε θρανία, βιβλία και ζωγραφιές, σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αφού οι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στα σχολεία, οι γονείς τους είπαν να τους μεταφέρουν στην πλατεία για να κάνουν εκεί τα μαθήματά τους με το σύνθημα «Κάνω μάθημα ΕΔΩ, γιατί δεν μπορώ να πάω στο σχολείο μου», καταγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό την κατάργηση των κονδυλίων για τις μεταφορές των μαθητών στα Ειδικά Σχολεία.

Από

την έναρξη του σχολικού έτους τα Ειδικά Σχολεία δεν λειτουργούν, αφού το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών παραμένει άλυτο.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς, το 30% των σχολείων ειδικής αγωγής στην Αττική δεν μπορούν να μεταφέρουν τους μαθητές με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία, ενώ λόγω της κατάστασης αυτής το 80% των μαθητών δεν πηγαίνουν καθόλου ή πηγαίνουν περιστασιακά στο σχολείο.

Το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων, που διοργανώνει τη διαμαρτυρία δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο από γονείς μαθητών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία της Αττικής, με στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που εντάθηκε την περασμένη σχολική χρονιά. Μέλη του είναι σύλλογοι γονέων από 35 ειδικά σχολεία της Αττικής, ενώ στόχος του Δικτύου είναι να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα