ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Στην Εκκλησία και στην ιδιωτική πρωτοβουλία προσβλέπει το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού μαθητών.

«Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί πολύ σοβαρά και κάνουμε ενέργειες χωρίς δημοσιότητα, γιατί είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Υπάρχει πράγματι ζήτημα. Σε πολλές περιοχές, σε πολλά σχολεία, δυστυχώς, έχουμε κρούσματα μαθητών τα οποία μας θλίβουν και έχουμε κάνει

ενέργειες και με ιδιωτικούς φορείς και με την εκκλησία», δήλωσε ο υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Θα δείτε πολύ σύντομα και μια πρωτοβουλία που θα γίνει από τη δημόσια τηλεόραση ούτως ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος χωρίς όμως δημοσιοποίηση γιατί πρέπει να είμαστε διακριτικοί προς τους συμπολίτες μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το υπουργείο αναζητεί μέθοδο, ώστε τα σχολικά βιβλία στο τέλος της χρονιάς να μην πετιούνται αλλά να επιστρέφονται. «Μελετάμε έναν τρόπο ώστε τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, αλλά να δίνονται πάλι για χρήση, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα», είπε. «Στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για 3 χρόνια, εμείς γιατί να τα πετάμε; Τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξεως των 20 ή 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο;» διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα