Πρωτοβουλίες Ναπολιτάνο για την αποσόβηση της πολιτικής κρίσης

Μετά την παραίτηση των 5 υπουργών που ανήκουν στο κόμμα του Λαού της Ελευθερίας, μετά από παρότρυνση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το μέλλον της κυβέρνησης Λέτα προμηνύεται δυσοίωνο.

Μιλώντας το Σάββατο, ο πρόεδρος Ναπολιτάνο κάλεσε να υπάρξει πολιτική συνέχεια.

«Χρειαζόμαστε ένα Κοινοβούλιο που να συζητά και να εργάζεται και όχι να διαλύεται κάθε τόσο» είπε ο ιταλός πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε ανάγκη από συνεχείς προεκλογικές εκστρατείες, χρειαζόμαστε συνέχεια στη δράση της κυβέρνησης, αποφάσεις και μέτρα που θα

λύσουν τα προβλήματα αυτής της χώρας».

Σήμερα ο Ναπολιτάνο θα συναντηθεί με τον Ενρίκο Λέτα, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που η κυβέρνησή του δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η απόφαση που υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο του (υπουργικού) συμβουλίου να παγώσει οποιαδήποτε δράση της κυβέρνησης, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την αύξηση του ΦΠΑ, είναι μια κατάφωρη παραβίαση της κυβερνητικής συμφωνίας» υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στηρίζοντας έτσι την απόφασή του να παραιτήσει τους υπουργούς του.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Λέτα, κατηγορώντας ανοικτά τον Μπερλουσκόνι πως «με αυτή την τρελή και ανεύθυνη πράξη στοχεύει μόνο να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα με τη δικαιολογία του ΦΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα