ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ Ν.Δ

Χειρισμοί μέχρι τελευταία ώρα για την αποφυγή εντάσεων. Στην τρίτη -μη εκλόγιμη- θέση στην Ηλεία ο Γ. Κοντογιάννης. Εκ του μηδενός το ψηφοδέλτιο στην Κεφαλλονιά. Σε Μεσσηνία και υπόλοιπο Αττικής ο Αντ. Σαμαράς.

Χωρίς μείζονες αλλαγές στις λίστες εκλογής που προέκυψαν από τις κάλπες της 6ης Μαΐου ανακοινώνονται σήμερα τα ψηφοδέλτια

της Ν.Δ. Στόχος της ηγεσίας της Ν.Δ ήταν να επιτύχει και τη συμμετοχή όσων επέστρεψαν αλλά και τον περιορισμό των διαμαρτυριών σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Γ. Κοντογιάννης – στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη – θα βρίσκεται εν τέλει στην τρίτη – και μόνον υπό προϋποθέσεις εκλόγιμη – θέση στην Ηλεία, με αποτέλεσμα να κοπάσουν οι αντιδράσεις από τους ψηφοφόρους της κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου (2η) αλλά και από υποστηρικτές του επικεφαλής Κ. Τζαβάρα.

Για την… χρυσή αυτή τομή απαιτήθηκε λεπτός χειρισμός ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε τετ α τετ με τον πρώην βουλευτή στη Βουλή. Εν τέλει, ο κ. Κοντογιάννης δέχθηκε να παραχωρήσει προτεραιότητα, έναντι μίας δημόσιας ευχαριστήριας δήλωσης του Αντ. Σαμαρά, στην οποία αναφέρεται πως του είχε προταθεί ακόμη και να ηγηθεί του ψηφοδελτίου!

Ως προς τα υπόλοιπα στελέχη της Δημ. Συμ., ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης τοποθετείται πρώτος στα Χανιά, ο κ. Λευτ. Αυγενάκης δεύτερος στο Ηράκλειο αλλά και η Αλεξάνδρα Πάλλη, στην τελευταία «τιμητική» θέση στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας.

Ως προς τους προσχωρήσαντες από τον ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Θαν. Πλεύρης θα βρεθεί στην 9η θέση της Α’ Αθηνών, καταλαμβάνοντας έτσι ρόλο πρώτου επιλαχόντα, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο η Ν.Δ. να επιτύχει εκ νέου την ανάδειξη 8 βουλευτών όπως συνέβη το Μάιο. Εκτός ψηφοδελτίων έμεινε, όπως είχε ανακοινώσει, ο Κυρ. Βελόπουλος, στη Μαγνησία θα είναι υποψήφιος ο Π. Μαρκάκης, στη Β’ Πειραιώς – σε μη εκλόγιμη – ο Γ. Ανατολάκης.

Ολική επιστροφή για το ψηφοδέλτιο Κεφαλονιάς

Η απογοητευτική επίδοση του κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου στη μονοεδρική της Κεφαλλονιάς (την κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και οι ενστάσεις που είχε προκαλέσει η επιλογή, τότε, του κ. Π. Παπαδάτου οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά στην πλήρη αλλαγή του ψηφοδελτίου. Αυτού θα ηγηθεί ο πρ. Υφυπουργός Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτος και ακολουθεί η κ. Σοφία Λουκέρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο είχαν παραιτηθεί της υποψηφιότητάς τους (μαζί με τον τρίτο υποψήφιο του Μαΐου Γ. Κουρή) όταν το κόμμα αιφνιδιαστικά αποφάσισε να τοποθετήσει τον κ. Παπαδάτο. Για την τρίτη θέση, αν δεν επιστρέψει ο κ. Κουρής, ακούγεται το όνομα του Στ. Τραυλού.

Τέλος, εις ότι αφορά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, πέραν της Μεσσηνίας, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα και στο υπόλοιπο Αττικής, όπου δεν αποκλείεται – και λόγω των ενστάσεων που θα προκύψουν για τη μη έγκαιρη δημοσιοποίηση της απογραφής – το κόμμα να κερδίσει επιπλέον έδρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα