ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΝΤΡΑΓΚΙ, ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Κρίσιμες συναντήσεις θα έχει από σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με την Ελλάδα να είναι ψηλά στην ατζέντα της.

Συγκεκριμένα σήμερα θα υποδεχθεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάρι Ντράγκι, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο εκπρόσωπος της

καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε τη Δευτέρα τις δύο συναντήσεις, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες για το τι θα συζητηθεί, ενώ δεν θα γίνουν δηλώσεις ούτε θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και το «κενό χρηματοδότησης».

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους σχολίασε δημοσίευμα του Spiegel για φερόμενο «ελληνικό κενό 20 δισ. ευρώ» λέγοντας, ότι «είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει κενό, αλλά δεν υπάρχουν νέα στοιχεία». σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ενώ επανέλαβε ότι το Βερολίνο αναμένει την έκθεση της τρόικας.

Παράλληλα, Μέρκελ, Ντράγκι και Λαγκάρντ θα απασχολήσει η διαφωνία Γαλλίας – Γερμανίας για το αν η Ισπανία θα πρέπει να υποβάλει αίτημα για βοήθεια στο μηχανισμό διάσωσης. Τη στιγμή μάλιστα που η Μαδρίτη αποκλείει πλήρη προσφυγή στον EFSF ή τον ESM.

Keywords
Τυχαία Θέματα