«Ψήνεται» η διακήρυξη για την Κεντροαριστερά

Την ίδια ώρα πάντως, η προσπάθεια συγκρότησης του ενιαίου σχήματος της κεντροαριστεράς με ορίζοντα τις ευρωεκλογές και όχι μόνο συνεχίζεται, προσβλέποντας και στην επαναφορά των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που το εγκατέλειψαν –προσωρινά, όπως ευελπιστούν στην Χαριλάου Τρικούπη- για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας χθες στα όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της μακροσκελούς συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας,

η Χαριλάου Τρικούπη τον κατηγόρησε μεταξύ άλλων για «πολιτικό κενό» στις θέσεις του και επιχείρηση να το κρύψει πίσω από την οξύτητα των εκφράσεών του. «Από τη μια θέλει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ από την άλλη δεν θέλει καμία αλλαγή στο κράτος. Από τη μια θέλει να εκταμιευθεί όλο το δάνειο που παίρνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους της, ενώ από την άλλη εξαγγέλλει μονομερή καταγγελία αυτής της δανειακής σύμβασης!», σημειώνεται στη σχετική «πράσινη» ανακοίνωση, όπου αναδεικνύεται πλέον ως δίλημμα αυτό μεταξύ της «δύσκολης αλήθειας» που οδηγεί εκτός μνημονίου και τα «εύκολα και επικίνδυνα ψέματα» που οδηγούν σε βαθύτερη κρίση. Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμπορεύεται πολιτικά την αγωνία του ελληνικού λαού και θέτει σε κίνδυνο τις σκληρές θυσίες των τελευταίων ετών».

Άμεση ήταν και η προσωπική αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που φρόντισε να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τις αιτιάσεις του ότι ο ίδιος και τα στελέχη του δεν μιλούν για χούντα, με …αποδείξεις. «Δείξτε στον κ.Τσίπρα το πανό του ΣΥΡΙΖΑ… Όχι, δε λέτε για χούντα», έγραψε στη σελίδα του στο twitter, παραθέτοντας φωτογραφία από τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο μπαλκόνι των οποίων είναι ανηρτημένο πανό που γράφει «τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη χούντα». Έτερος χρήστης του ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης και προφανώς διαδικτυακός φίλος του κ.Κωνσταντινόπουλου, έρχεται λίγη ώρα μετά να προσθέσει στον «τοίχο» του μία ακόμα παραπομπή, σε άρθρο αυτή την φορά, που αναφέρεται σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στάθη Παναγούλη. Στο άρθρο παρατίθεται δήλωση του βουλευτή με αφορμή την 39η επέτειο από την πτώση της δικτατορίας, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «αυτή τη στιγμή στην χώρα, έχουμε κοινοβουλευτική χούντα».

Την ίδια ώρα πάντως, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ζυμώσεις, ακόμα και η σύνταξη του κειμένου – διακήρυξης που θα καλεί σε συμπόρευση τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, σε μία προσπάθεια αυτή να αποτελέσει τον τρίτο πόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Μετά το δείπνο Βενιζέλου-Δερβένη, με προσκεκλημένους τους κ.κ.Ι.Βούλγαρη, Αν.Πανταζόπουλο, Γ.Βερνίκο, Ν.Μπίστη, Ι.Καλογήρου και Π.Παναγιωτόπουλο, για το οποίο ήδη σας έχει ενημερώσει το matrix24.gr, προγραμματίζεται ένα ακόμα με την παρουσία αυτή την φορά των υπόλοιπων επιστημόνων και προσωπικοτήτων από την κεντροαριστερά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΙΣΤΑΜΕ και παραβρέθηκαν στο διήμερο συμπόσιο για τα 39χρονα του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προγραμματίζει συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, αλλά και στελέχη όπως η Βάσω Παπανδρέου και ο Τάσος Γιαννίτσης, προσβλέποντας στην «ολική επαναφορά» τους στην νέα προσπάθεια, αλλά και στην επιστροφή μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν άλλο κόμμα στις τελευταίες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα