«Πυρ ομαδόν» κατά Στουρνάρα

Ενδεικτική είναι η δήλωση Βενιζέλου λίγο μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Μ.Lajcak χθες ότι «πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, προστατεύοντας τις πιο αδύναμες κοινωνικές δυνάμεις και διασφαλίζοντας την κοινωνική και εθνική συνοχή, να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση και να ξαναγίνουμε ένα ισότιμο θεσμικά, μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτοντας ότι η προγραμματική συμφωνία αποτελεί και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

και τους θεσμικούς μας εταίρους. Είμαστε συνεπείς, θα τηρήσουμε και θα σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά δε μπορούμε νʼ αποδεχθούμε νέα βάρη για τον ελληνικό λαό».

Την ίδια ώρα, η Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να επιτίθεται σε όσους διαρρέουν «δήθεν μέτρα» που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, με τα περισσότερα βέλη να κατευθύνονται εμμέσως στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά το «άδειασμά» του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη, όταν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατέστησε απολύτως σαφές πως είναι ο πρωθυπουργός και εκείνος που αποφασίζουν την πολιτική της χώρας, χθες το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε και ανακοίνωση που διέψευδαν διαρροές περί παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό. «Οι διαρροές που αφορούν στην αύξηση ορίων ηλικίας και σε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για μείωση συντάξεων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», σημειωνόταν στην ανακοίνωση, όπου αφήνονταν σαφείς αιχμές για σκοπιμότητες εκ μέρους των όσων διαρρέουν τέτοιου είδους «πληροφορίες». «Δημιουργούν μάλιστα εύλογες απορίες για την σκοπιμότητά τους όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο πρωθυπουργός έχουν κάνει δηλώσεις περί του αντιθέτου», σημειωνόταν χαρακτηριστικά.

Το πυρ ομαδόν κατά του Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς πάντως αυτός να κατονομαστεί, συνεχίστηκε. Σαφείς αιχμές για «επικοινωνιακό παιχνίδι» κάποιων στελεχών άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καλώντας τους να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα πιο σοβαρά και να μην συμπεριφέρονται ως η διαπραγμάτευση για την χώρα να ξεκινά την Παρασκευή, όταν γράφονται τα κείμενα για τις κυριακάτικες εφημερίδες και να ολοκληρώνεται την Κυριακή όταν αυτά δημοσιεύονται…

«Σήμερα που βρισκόμαστε και πάλι σε ένα κομβικό σημείο, στο οποίο ακούγεται τον τελευταίο καιρό διάφορα μέτρα πάλι, νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών, εγώ νομίζω ότι αυτό που είναι ξεκάθαρο από την κυβέρνηση, τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τον αντιπρόεδρο και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από τα δύο κόμματα είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες νομοθετικές παρεμβάσεις», είπε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα