Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

«Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η “ξεφτίλα” να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε χάσει τον λογαριασμό: μέσα σε έξι μήνες αυτή η κυβέρνηση έχει περάσει ήδη, περίπου είκοσι τέτοιες πράξεις και ετοιμάζεται τη Δευτέρα να περάσει άλλες επτά μαζεμένες», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «πράξη νομοθετικού περιεχομένου σημαίνει

ότι έχει ήδη αρχίσει και εφαρμόζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και απλώς περνάει τυπικά, με διαδικασία “περάστε-ψηφίστε-τελειώσατε”, από τη Βουλή».

«Η εκ των υστέρων κύρωση από τη Βουλή με κατεπείγουσες διαδικασίες, όπως η σχεδιαζόμενη κύρωση των επτά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που θα έρθουν με τη μορφή ενός νομοσχεδίου για να ψηφισθούν τη Δευτέρα στη Βουλή, συνιστά μια επικίνδυνη διαδικασία», ανέφεραν εκ μέρους του ΚΚΕ οι Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης και Αχιλλέας Κανταρτζής.

H αντιπροσωπεία εξέφρασε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την έντονη διαμαρτυρία του κόμματος για «την τακτική της κυβέρνησης, που μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προωθεί τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα». Κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αντιταχθεί σε αυτή την τακτική

Keywords
Τυχαία Θέματα