ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

08:20 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Κάηκαν σπίτια και αγροικίες. Μαίνεται για τρίτη ημέρα σήμερα το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία. Συνελήφθη 45χρονος με την κατηγορία ότι προκάλεσε τη φωτιά από … τσιγάρο! Πλησιάζει την Ουρανούπολη η φωτιά στο Άγιο Όρος.


Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας και η οποία έχει κάψει μέχρι στιγμής  πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια συνελήφθη

ένας 45χρονος και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα. Ο 45χρονος φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να θέσουν τα πύρινα μέτωπα υπό έλεγχο. Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τους οικισμούς Ανεμοδούρι, Βουτσαρά, Ρούτση και στις παρυφές των χωριών Καμαρίτσα, Αναβρυτό, Γρεκού, Σουλάρι, Λεοντάρι και Ραψομμάτη και έχουν καεί πολλές αγροικίες αλλά και σπίτια μη μονίμων κατοίκων.

Στη περιοχή επιχειρούν 153 πυροσβέστες με 65 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 21 στρατιώτες, 25 οχήματα Δήμων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στο μέτωπο της φωτιάς στο  Σολομό Κορινθίας. Φωτιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Μονοξελίτης, στο Άγιο Όρος και αυτή τη στιγμή έχει πλησιάσει προς την πόλη της  Ουρανούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν καεί τουλάχιστον δύο σπίτια.

Στη περιοχή βρίσκονται 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, 3 οχήματα Δήμων, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση και στην περιοχή Κατελειός στην Κεφαλλονιά. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 οχήματα Δήμων.
Υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα στο Πικέρμι Αττικής και στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.


Νέο βίντεο από τη φωτιά στη Φαλαισία από Newscaster

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα