ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

Στην καταγγελία ότι η λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες απεκρύβη από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της κυβερνητικής επιτροπής προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας σε ημερίδα της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, το πρώην -πλέον- στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «απασφάλισε» και άρχισε να «πυροβολεί» το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση, λέγοντας πως «τους είναι πολύ εύκολο να έχουν επιβάλει

οριζόντιες και άδικες περικοπές εισοδημάτων σε μη προνομιούχους, να έχουν  επιβάλει χαράτσια και σα να μη συμβαίνει τίποτε με μια απίστευτη υποκρισία να ισχυρίζονται ότι είχαν στα χέρια τους μια λίστα μεγαλοκαταθετών, από την οποία άλλα κράτη απέσπασαν σημαντικά πρόστιμα, μια λίστα που  απεκρύβη ακόμη κι από εμάς, τα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου και της Κυβερνητικής Επιτροπής, άρα εξαπατηθήκαμε, μια λίστα που σαφώς και μπορούσε και έπρεπε πάση θυσία να αξιοποιηθεί».

Άφησε υπόνοιες πως από τη στιγμή που η λίστα δεν πρωτοκολλήθηκε επίσημα, μπορεί και να αλλοιώθηκε και να τροποιήθηκε.

«Το πολιτικό σύστημα δεν καταρρέει επειδή έλαβε περιοριστικές των εισοδημάτων αποφάσεις, αλλά κυρίως γιατί δεν ήταν δίκαιο και ηθικό όπως πια αποδείχθηκε», είπε και υπογράμμισε πως -κατά την άποψή του η κυβέρνηση «δεν είναι μεταρρυθμίσεων, αλλά είναι κυβέρνηση αντί-μεταρρύθμισης, ακύρωσης μεταρρυθμίσεων».

Επέρριψε και πάλι ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά για την εικόνα κατάρρευσης. «Η Ελλάδα πάει πίσω από πέρυσι τον Ιούνιο» είπε. «Πήγε πολύ πίσω με τις εκλογές που μόνον προσωπικές ματαιοδοξίες εξυπηρέτησαν και συνεχίζει να πηγαίνει όλο και πιο πίσω, με κίνδυνο να φτάσει πάλι στο χείλος του γκρεμού με τις παλινωδίες, τα “άλλα υποσχέθηκα άλλα κάνω, άλλα θα ανακοινώσω”», υπογράμμισε.

Παράλληλα, «φωτογράφισε» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως ιθύνοντα νου νέων προγραμμάτων τύπου «stage», ενώ τον κατονόμασε ως εμπνευστή του νόμου «που επανέφερε το πελατειακό σύστημα και κατάργησε την αξιοκρατία στις προαγωγές των ΔΟΥ».

Τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στο σύνταγμα, ώστε να αρθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο «για αυτούς που δεν την αξίζουν» και να καθιερωθεί η αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση όλων από το ΑΣΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα