«ΡΑΘΥΜΙΑ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Βραδυφλεγή βόμβα έχει όπως φαίνεται στα σπλάχνα της η κυβέρνηση που καίγεται να υλοποιηθούν γρήγορα οι εξαγγελθείσες αποκρατικοποιήσεις.

Tου Χάρη Ντιγριντάκη

Την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει προς όλους ότι προέχουν οι αποκρατικοποιήσεις κάποιοι περί άλλων τυρβάζουν.

Είναι γνωστό ότι κομβικό ρόλο στις επιχειρούμενες αποκρατικοποιήσεις της κυβέρνησης έχει το ΥΠΕΚΑ. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο εκλεκτός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου,

υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος έχει αρνηθεί λόγω φόρτου εργασίας 4 φορές (!) σε διάστημα 2,5 εβδομάδων συνάντηση με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο «καίγεται» να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΗ που ζητά έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, της Ελληνικό Α.Ε. που ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, της Λάρκο, ακόμη και των Αποθηκών Φυσικού Αερίου στην Καβάλα. Πρόκειται για χαρτοφυλάκια που έχουν σαφείς εκκρεμότητες με το ΥΠΕΚΑ και οι εν λόγω επιχειρούμενες αποκρατικοποιήσεις σε ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό κλίμα δεν αντέχουν άλλες καθυστερήσεις λένε αυτοί που ξέρουν. Για την ιστορία σε άλλα υπουργεία που απευθύνθηκε το Ταμείο για να λυθούν εκκρεμότητες άλλων περιουσιακών στοιχείων που τροχοδρομούν προς ιδιωτικοποίηση, τα ραντεβού κλείστηκαν κατά μ.ο. εντός 50΄, από την υποβολή του σχετικού αιτήματος. Πρώτο ανταποκρίθηκε το υπουργείο Εμπορική Ναυτιλίας και ακολούθησε το γιγαντιαίο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών Δικτύων και Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα