ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ

Στην αποσυμφόρηση δικαστηρίων και φυλακών και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

«Κατάθεση αγωγής στο ειρηνοδικείο παίρνει δικάσιμο το 2016. Μιλάμε για ειρηνοδικείο, τη χαμηλότερη βαθμίδα, που εκεί είναι και τα πιο λαϊκά δικαστήρια Επίσης μια κατάθεση αγωγής ενός δημοσίου υπαλλήλου στα διοικητικά δικαστήρια εκδικάζεται μετά πενταετίας και πλέον…», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κατάσταση. Απέδωσε αυτή την εικόνα στην απουσία

εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, αλλά και στα κενά που υπάρχουν σε δικαστές και υπαλλήλους.

Όσον αφορά στις φυλακές, σημείωσε πως πρέπει να καταλάβουμε πως: «Οι φυλακές είναι δικές μας. Δεν είναι κάποιου άλλου κόσμου, δεν είναι κάποιου άλλου κράτους, δεν είναι κάποιας άλλης κοινωνίας. Είναι δικές μας. Είναι ενταγμένες στην κοινωνία μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τις προσέξουμε ως προς τις συνθήκες διαβίωσης και ως προς την εφαρμογή, επιτέλους, κάποιων κανόνων, έτσι ώστε -εγώ μιλάω για “φυλακιστικό” σύστημα- να μιλήσουμε κάποτε για ένα σωφρονιστικό σύστημα».

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε πως «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκ προορισμού, όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να διαπιστώνει, να καταγράφει και να παρεμβαίνει όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα χειμάζονται, αμφισβητούνται, ή πολύ περισσότερο, καταργούνται».

Keywords
Τυχαία Θέματα