ΒΑΡΣΟΒΙΑ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Η Γιούβε βάζει τους παίχτες, ο Πραντέλι το σχήμα και οι Πολωνοί το χορτάρι. Με την παράδοση να τους θέλει και την Μέρκελ να είναι στις Βρυξέλλες για δουλειές, οι «αντζούρι» πάνε να στεναχωρήσουν τους Γερμανούς.

Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Euro 2012, Γερμανία και Ιταλία αναμετρώνται απόψε στον χρονικά δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί

στο χωρητικότητας 50.000 θέσεων εθνικό στάδιο της πολωνικής πρωτεύουσας και θα τη διευθύνει ο Γάλλος Στεφάν Λανουά.
Από τη μεριά τους τα «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεβ είναι η μοναδική ομάδα στο τουρνουά που μετρά μόνο νίκες σε τέσσερις αγώνες, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει το νικηφόρο σερί της, σε διεθνές επίπεδο, στις 15 νίκες. Ωστόσο η Γερμανία κατέκτησε για τελευταία φορά τον τίτλο στο Euro το 1996, ενώ έχει αρνητικό ρεκόρ (καμία νίκη σε 7 παιχνίδια) απέναντι στην Ιταλία σε επίσημες διοργανώσεις. Από την πλευρά του, ο Τσέζαρε Πραντέλι συγκρότησε με βασικό κορμό παίκτες από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους, μία ομάδα που έχει στόχο να παίξει παραγωγικό ποδόσφαιρο σε αντίθεση με την αμυντικογενή παράδοση της Ιταλίας. Στο περιθώριο της αναμέτρησης η γερμανική εφημερίδα «Bild» απευθύνεται στους Γερμανούς παίκτες, ζητώντας τους «να κλείσουν τον λογαριασμό που έχει παραμείνει ανοιχτός με τους Ιταλούς». Οι δε Ιταλοί απαντούν με στίχους από τον εθνικό τους ύμνο που λέει: «Αδέλφια, η Ιταλία έχει ξυπνήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα