ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ «ΑΥΡΑ» ΤΟΥ ΡΑΧΟΪ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανό Πρωθυπουργό είχε, πριν λίγη ώρα, ο Αντώνης Σαμάρας, ενόψει της εισόδου της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης. «Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη» δήλωσε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Κάνε το όπως ο Ραχόι». Με αυτό το σύνθημα, στη λογική ότι η συμφωνία για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών

ανοίγει παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης και για το ελληνικό πρόβλημα, πορεύονται στη Νέα Δημοκρατία, έστω κι αν στην ελληνική περίπτωση το πρόβλημα είναι το κράτος, στη δε ισπανική οι τράπεζες.

Ο Αντ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μαριάνο Ραχόι, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις δύο χώρες αλλά και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επικοινωνία επιβεβαιώνει και τη διάθεση του κ. Σαμαρά για τη συγκρότηση του «άξονα του Νότου», ενός δηλαδή μετώπου μεταξύ Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Ιρλανδίας με στόχο την αναθεώρηση της ασκούμενης σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., πάντως, από τη Χαλκίδα – όπου και είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο της πόλης – δήλωσε πως «η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη. Και όλοι μαζί πρέπει αυτή τη λύση να την υπερασπιστούμε. Και όσο περισσότερο υποστηρίζουμε αυτή την ευρωπαϊκή προοπτική, τόσο περισσότερο θα βγει κερδισμένη και ολόκληρη η Πατρίδα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα