Σε διαβούλευση η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας απέστειλε το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ και την ΟΙΕΛΕ και όπως υποστηρίζει «στόχος είναι η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στις αυξανόμενες απαιτήσεις της Εκπαίδευσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο». Στο

ίδιο κείμενο περιγράφονται και οι βαθμίδες, που μπορεί να ενταχθεί ο αξιολογούμενος και είναι τέσσερις: «ελλιπής», «επαρκής», «πολύ καλός» ή «εξαιρετικός».

Επίσης, διευκρινίζεται ότι οι ποιοτικοί χαρακτηρισμοί θα προκύπτουν από βαθμολογία από το 0 έως το 100 και θα διαμορφώνεται ως εξής: : α) «ελλιπής»: 0 έως 30 βαθμοί,β) «επαρκής»: 31 έως 60 βαθμοί ,γ) «πολύ καλός»: 61 έως 80 βαθμοί και δ) «εξαιρετικός»: 81 έως 100 βαθμοί.

Επίσης, θα διενεργείται και διοικητική αξιολόγηση, η οποία θα είναι ετήσια ενώ η εκπαιδευτική αξιολόγηση, διενεργείται μία, τουλάχιστον, φορά ανά τριετία. Οι αξιολογούμενοι δικαιούνται να υποβάλουν ένσταση ενώπιον δευτεροβαθμίων οργάνων αξιολογικής κρίσης εφόσον:

α) η συνολική τους βαθμολογία είναι μικρότερη από 45 μονάδες ή

β) η διαφορά στη βαθμολογία των επιμέρους κριτηρίων της ίδιας κατηγορίας είναι μεγαλύτερη από 45 μονάδες.

Παράλληλα, τέλος, αξιολογούνται και οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας με δύο εκθέσεις διοικητικής και δύο εκθέσεις εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Οι πρώτες εκθέσεις αξιολογήσεις συντάσσονται ,εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών, μετά τη συμπλήρωση ενός ημερολογιακού έτους υπηρεσίας του εκπαιδευτικού-(ενδιάμεσες εκθέσεις αξιολόγησης- και οι δεύτερες εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών μετά τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα