Σε εξέλιξη αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στo σημείο της δολοφονίας και όλη τη χώρα

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στην Αμφιάλη επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλα τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αντιφασιστικές οργανώσεις, συνδικάτα και εργατικά σωματεία της περιοχής.

«Πρόκειται για εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων, που ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας

πράξη, σύνθημά του, τα λόγια του ποιητή «το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση καταδίκης της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης στο Κερατσίνι, που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς στην Αμφιάλη.

Στην κινητοποίηση διάχυτη είναι η οργή των διαδηλωτών για την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου και χαρακτηριστικό είναι ότι, επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος και εκδιώχθηκε από τη συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές τον εμπόδισαν να κατέβει από το αυτοκίνητό και του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές.

Την ατμόσφαιρα δονούν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. Ακούγονται συνθήματα όπως «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» και «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει».
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 6:30 το απόγευμα συνδικάτα και μαζικοί φορείς του Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι, συγκέντρωση έχει προγραμματίσει στο συγκεκριμένο σημείο και η Χρυσή Αυγή.

Επεισόδια στα Χανιά

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις γίνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στα Χανιά στην οδό Τζανακάκη σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα