ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, που είχε εκδηλωθεί εκτός της μονάδας και μεταφέρθηκε εντός του στρατοπέδου στις 14:49, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Στην προσπάθεια κατάσβεσής της συμμετέχουν επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επίσης σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου η οποία καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.

Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, ενώ εξαιτίας της φωτιάς παραμένει κλειστή

η λεωφόρος Νάτο, απο το Θριάσιο.

Ακόμη μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα, στην περιοχή Στεφάνι- Καλογερικό Κορινθίας, η οποία λόγω των ανέμων που πνέουν έχει πάρει διαστάσεις και καίει δασική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής και 4 αεροσκάφη.

Τις τελευταίες ώρες, έχουν εκδηλωθεί άλλες δύο πυρκαγιές, στο Μαίναλο Αρκαδίας και στο Άργος, οι οποίες όμως ελέχθησαν άμεσα, με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, δυνάμεις της οποίας παραμένουν και στις δύο περιοχές για την πλήρη κατάσβεση, αλλά και για αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Καραθώνα Ναυπλίου.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε εκδώσει ανακοίνωση σην οποία προειδοποιούσε για τον πολύ υψηλό κίνδυνο εκδηλώσεων πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια και Σκύρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα