Σε κρίση οι σχέσεις Ιπποκράτους – ευρωβουλευτών

14:03 3/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Η επίσημη «δικαιολογία» της Ιπποκράτους είναι ότι επελέγησαν ως αριστίνδην μέλη μόνο όσοι είναι εδώ, μάχιμοι στην ελληνική Βουλή, καθώς σήκωσαν το δύσκολο έργο της ψήφισης των σκληρών μέτρων. Πλην όμως, πέραν από τους βουλευτές, ως αριστίνδην μετέχουν και όσοι εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου του 2012, οι πρώην πρόεδροι, αλλά και οι πρόεδροι των τριτοβάθμιων σωματείων(!).

Στην πραγματικότητα,

ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε σε σύσκεψη με συνεργάτες του πως δεν θέλει τους ευρωβουλευτές, εκτιμώντας ότι τον «υπονομεύουν», καθώς οι ευρωβουλευτές στην πλειονότητά τους θεωρούνται «Παπανδρεϊκοί». Για κάποιους μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε πως δεν τηρούν καν την κομματική γραμμή, με συνεργάτες του προέδρου να μιλούν επί παραδείγματι για τον Κρίτωνα Αρσένη που έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα με τις παρεμβάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο, ακόμα και για τις έρευνες στο Ιόνιο. Δεν ήθελε ακόμα τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Δημήτρη Δρούτσα, ενώ συνεργάτες του καταγγέλλουν το γεγονός ότι οι περισσότεροι ευρωβουλευτές –πλην της κ.Ράπτη- δεν τον συναντούν καν όταν επισκέπτεται τις Βρυξέλλες.

Εντωμεταξύ, υποψηφιότητα προκειμένου να εκλεγεί με σταυρό στην ΚΕ έχει θέσει μόνο η Συλβάνα Ράπτη, του περιβάλλοντος Βενιζέλου, και σύζυγος του Γιάννη Δατσέρη, εκ των στενότερων συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έτσι, οι υπόλοιποι επτά δεν θα βρίσκονται στο ανώτατο όργανο του κόμματος, κάτι που προϊδεάζει για κρίση μεταξύ της Ιπποκράτους και της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ευρωβουλευτών που αποκλείστηκαν από τη νέα Κεντρική Επιτροπή είναι η επικεφαλής της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, εκλεγμένη και στη θέση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Σοσιαλιστικής Ομάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, αλλά και η Αννυ Ποδηματά, δεύτερη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δεύτερη μάλιστα σε ψήφους μεταξύ των υποψηφίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα