ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ 800.000 ΔΑΝΕΙΑ

Σε ρυθμίσεις δανείων για περίπου 800.000 δανειολήπτες έχουν προχωρήσει οι τράπεζες προκειμένου να ανακουφίσουν την πελατεία τους από τις επιπτώσεις της κρίσης.


Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, οι τράπεζες

έχουν υιοθετήσει από την αρχή της κρίσης πολιτικές για τη ρύθμιση δανείων.  Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤ, οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση της μηνιαίας δόσης σε ομάδες καταναλωτών που έχουν υποστεί καθίζηση των εισοδημάτων τους, όπως συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθερους επαγγελματίες.

Από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΕΤ προκύπτει ότι από τις αρχές του 2010 έως τα τέλη του περασμένου Ιούνη είχαν ρυθμιστεί 663.422 περιπτώσεις καρτών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 18,26 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ζανιάς στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ανέφερε ακόμη ότι μετά τις τελευταίες εκλογές έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα αρκετά δισ. ευρώ υπό τη μορφή καταθέσεων ενώ προσέθεσε ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι απαραίτητη για την λήψη της νέας δόσης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα