Σε ρυθμό… warrants η «Σοφοκλέους»

Τα warrants της Alpha Bank θα ανοίξουν στην τιμή των 1,45 ευρώ ανά τίτλο και η αντίδραση των επενδυτών στα νέα αυτά εξωτικά, υψηλού κινδύνου, προϊόντων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Κάθε τίτλος (Warrant) ενσωματώνει το δικαίωμα αγοράς 7,408683070 μετοχών της Τράπεζας Alpha Bank κυριότητος

του ΤΧΣ. Συνεπώς, ο τίτλος χαρακτηρίζεται ως Call Warrant (έχεις το δικαίωμα αλλά όχι την υποχρέωση να ασκήσεις το δικαίωμά σου) και έχει πολλαπλασιαστή (Multiplier) ίσο με 7,408683070. Αυτό σημαίνει, χονδρικά, ότι κάθε μεταβολή της μετοχής στο χρηματιστήριο θα επηρεάζει επί εφτά φορές της τιμή του warrant. Για τον καθορισμό της τιμής θα επηρεάζουν επίσης η χρονική διάρκεια της κάθε σειράς warrant. Ο επενδυτής θα μπορεί να ασκεί τα warrants κάθε έξι μήνες από την έκδοσή τους, με τελευταία ημερομηνία άσκησης – και λήξης τους – την ημερομηνία που έπεται πενήντα τέσσερις (54) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους, ήτοι στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Με την άσκηση των warrants οι επενδυτές θα μπορούν να αποκτούν 7,4 μετοχές της Alpha Bank στην τιμή των 0,44 ευρώ (τιμή που πραγματοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου) πλέον ένα επιτόκιο 3% προσαυξημένο κατά 1% τον πρώτο χρόνο, 2% τον δεύτερο, 3% τον τρίτο, 4% τον τέταρτο και 5% τον πέμπτο.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές προειδοποιούν ότι πρόκειται για προϊόντα υψηλού κινδύνου και μεταβλητότητας και συμβουλεύουν τους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις σχετικές συναλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα