Σε ύφεση οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαρσάλων της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ανάμεσα στα “δίκαια θέλω” των αγροτών και τις μυλόπετρες του μνημονίου. Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι εξαιρετικά ασφυκτικά».

Αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε την Πέμπτη και την Παρασκευή με την αντιπροσωπεία από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών τονίζοντας πως «όταν συνομιλούμε μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις. Το αποδείξαμε στη διυπουργική με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη

και την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών που κατέληξε στη συγκρότηση Επιτροπής που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη». Με αυτό το πνεύμα τόνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι και η συνάντηση της Δευτέρας ανάμεσα στους εκπροσώπους αγροτών και μέλη της κυβέρνησης θα έχει θετικό αποτέλεσμα».

Πάντως, η αντιπροσωπεία από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών έφυγε αρκετά ικανοποιημένη από την Αθήνα, όπου είχε μπαράζ κινητοποιήσεων με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Πάντως, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών θα κρατήσει ενεργές ακόμη τις κινητοποιήσεις μέχρι την Τετάρτη, αναμένοντας τις αποφάσεις από την αυριανή συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία αγροτών, που κινούνται στην «γραμμή» του θεσσαλικού κάμπου, ενώ την Τρίτη θα διεξαχθεί προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα