ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

14:40 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Υπέρ της συγκρότησης μιας «προοδευτικής κυβέρνησης» τάχθηκε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, ενώ απέρριψε τόσο το ενδεχόμενο να δεχθεί ψήφους ανοχής ή εμπιστοσύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο και το σενάριο για κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές.

Του

Γιώργου Μελιγγώνη

Στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι «δε θέλει τις ψήφους του Καμμένου και δε θα τις αναζητήσει», ενώ αντιτάχθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο να δεχθεί ψήφους ανοχής ή στήριξης από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, σε περίπτωση που τού ανατεθεί διερευνητική εντολή για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε το στόχο του κόμματός του να έρθει τρίτο προκειμένου να πάρει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ερωτηθείς τι είδους κυβέρνηση θα επιχειρούσε να συγκροτήσει σε αυτό το ενδεχόμενο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι θα επιδιώξει να συγκροτήσει μία «κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων» με στόχο «την απαγκίστρωση της χώρας από τα Μνημόνια με την παράλληλη διασφάλιση της παραμονής της στο ευρώ», όπως είπε. Ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με τα όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξη, θα απευθυνθεί για τη συγκρότηση της εν λόγω κυβέρνησης στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, «εφόσον ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλάξει θέση», όπως είπε. Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συνεργαστεί κυβερνητικά «στη βάση της πολιτικής που ακολούθησε έως σήμερα και όπως φαίνεται προτίθεται να ακολουθήσει και στο μέλλον» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, απέρριψε κάθε σενάριο να παράσχει στήριξη ή να συνεργαστεί με μία ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ «δε θα γίνει το άλλοθι μιας τέτοιας συγκυβέρνησης».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Κουβέλης φανέρωσε και τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να αναλάβει πρωθυπουργός εκ νέου ο Λουκάς Παπαδήμος μετά τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας το σενάριο αυτό ως «ήττα της πολιτικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα