Σήμα κινδύνου λόγω καθυστέρησης στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή

Οι δύο δικαστικές λειτουργοί ζητούν από τη Βουλή να τις ενημερώσει για την τύχη του αιτήματος περί άρσης ή μη της ασυλίας σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας που έχουν ήδη διαβιβάσει αρμοδίως από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Και ενώ έχουν παρέλθει σχεδόν δύο μήνες εν τούτοις επισήμως καμία απόφαση δεν έχει φτάσει στις ανακρίτριες. Γεγονός που αποτελεί αγκάθι για τη συνέχεια των ερευνών. Και αυτό γιατί πρόκειται για μία πολυπρόσωπη υπόθεση 66 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 29 εξ αυτών είναι προσωρινά κρατούμενοι.

Ως

εκ τούτου για όλους τους προσωρινά κρατούμενους τα χρονικά όρια αρχίζουν να στενεύουν καθώς εκ του νόμου πρέπει μέσα στο 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης για όλους τους κατηγορούμενους να έχει κλείσει όχι μόνο ο κύκλος της ανάκρισης,αλλά να έχει ολοκληρωθεί και η δίκη.

Σε διαφορετική δε περίπτωση, με τη λήξη του ανώτατου ορίου προφυλάκισης όλοι οι κατηγορούμενοι, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν κατ εφαρμογή του νόμου και του συντάγματος ,πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σήμα, Χρυσή Αυγή,sima, chrysi avgi