ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ CDU ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Το υψηλότερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου εδώ και τέσσερα χρόνια συγκεντρώνουν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελας Μέρκελ σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα “Ντι Βελτ”.

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ συγκεντρώνουν ποσοστό 39% των ψήφων, δηλαδή δύο μονάδες περισσότερες

σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με επικεφαλής τον Πέερ Στάινμπρουκ συγκεντρώνει ποσοστό 31% των ψήφων, δηλαδή έχει υποχωρήσει κατά μία μονάδα.

Ωστόσο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (58%) θέλει μια αλλαγή συνασπισμού μετά τις εκλογές, μετά τον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Πτώση παρουσιάζουν στη δημοσκόπηση αυτή οι Πράσινοι, οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό 11%, όπως και το FDP, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 4%, το οποίο είναι χαμηλότερο από το 5% που χρειάζεται για να παραμείνει στο κοινοβούλιο.

Μία ποσοστιαία μονάδα χάνει επίσης η Αριστερά (Die Linke), η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 7%, αλλά και το Κόμμα των Πειρατών χάνει έδαφος, συγκεντρώνοντας ποσοστό που ανέρχεται μόνον σε 4%.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε από το ινστιτούτο Infratest μεταξύ της 1ης και της 3ης Οκτωβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.501 ψηφοφόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ, CDU, ΜΕΡΚΕΛ,simantiko provadisma, CDU, merkel